open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Komšić: DF ne ulazi u priču s "Osmorkom", ne prihvatam da mi Čović piše sporazum, a Dodik izbacuje iz njega šta želi
Željko Kompšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je večeras da nema ništa od ulaska Demokratske fronte u priču s "Osmorkom". 
14.01.2023. u 20:51
get url
text

- Sasvim je legitimno da "Osmorka", SNSD i HDZ naprave vlast. Osmorka nas nije zvala da idemo u priču sa njima. Jedino je Semir Efendić izrazio želju. I da su nas zvali ne bi išli sa njima.

Ja ne vjerujem u taj projekat; gdje je puno baba, kilava su djeca. Ne prihvatam da mi Dragan Čović piše sporazum i da Milorad Dodik izbacuje iz sporazuma sve što mu se ne sviđa. Nema ništa od ulaska DF-a u priču s "Osmorkom" - kazao je čelnik DF-a za Face.ba.

Govorio je i o odnosu s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem.

- Bilo me je strah da će SDA nakon izbora učiniti sve da bude vlast, pa čak i da izađe Čoviću u susret. Vjerovao sam i bio sam siguran da SDP nikada neće popustiti. Sporazum me sada demantuje.

Sumnjao sam u SDA, a nisam u SDP. Nikada nisam Nikšića optužio da je izdajnik. Pitao sam Nikšića zašto su na sve pristali. Rekao sam mu “ne” na ponudu koja je slična ponudi stranaca. Neću da kažem šta su tražili i delikante stvari o njihovim međusobnim odnosima - naglasio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.