open-navfaktor-logo
search
O odluci NSRS-a
Komšić: Dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice, Dodik kreće u pobunu po modelu Karadžića
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na današnju odluku NSRS-a kojom je usvojen Prijedlog zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u tom entitetu.
27.06.2023. u 20:18
get url
text

VEZANI TEKST - NSRS usvojila Dodikov zakon: Odluke Ustavnog suda BiH neće se primjenjivati u RS-u

- Dok Murphy najavljuje da će "do kraja godine", a ne znamo koje, "završiti sa Dodikom", a Dodik najavljuje da će "do kraja godine Murphy otići", dok Sattler najavljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina - kazao je Komšić.

Dodao je da "kao i tada, ni danas, institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju".

- Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu. Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti "pravi gospodar" - Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom - navodi Komšić, i zaključuje:

- Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude "nama radikalnima" kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.