open-navfaktor-logo
search
Uputio čestitku
Komšić: Kurban-bajram je prilika da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni
U povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uputio je iskrene čestitke poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u našoj zemlji i u svijetu.
19.07.2021. u 11:35
get url
text

- Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban bajram je prilika da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni - navodi se u čestitki. 

Kulturne različitosti, kako se dodaje, treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju.

- Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva. Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu - navodi se u Komšićevoj čestitki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.