open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Komšić najavljuje apelaciju na zakon RS-a o nepokretnoj imovini: "Osmorka" neće poduzeti ništa
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najavio je apelaciju na Prijedlog zakona o imovini bh. entiteta Republika Srpska koji će se sutra naći na dnevnom redu Narodne skupštine RS-a.
26.12.2022. u 18:50
get url
text

VEZANI TEKST - NSRS po hitnom postupku usvaja: Kakva je veza između zakona o imovini RS-a i sporazuma "Osmorke" i SNSD-a?

- Obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje Milorad Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS.

Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu. Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom.

Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašanjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine RS. Od "Osmorke", koja tvrdi da se Dodik promijenio, ne očekujem da poduzmu bilo šta - saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.