open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Komšić primio akreditive novog ambasadora Srbije u BiH Ivana Todorova
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Ivana Todorova.
07.02.2024. u 14:05
get url
text

Na početku ceremonije predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je, poželjevši dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Todorovu, ocijenio da su dobri i korektni bilateralni donosi dvije zemlje veoma važni, kako za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srbiju tako i za cjelokupnu regiju.

Predsjedavajući Komšić je u tom kontekstu naglasio da Bosna i Hercegovina želi konstruktivnu saradnju sa Republikom Srbijom i zemljama regije u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana.

Ambasador Todorov je izrazio namjeru za nastavak jačanja ekonomske saradnje, razvoj infrastrukturnih projekata, te projekata iz drugih oblasti od zajedničkog interesa kao što su kultura, turizam, nauka i sport.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Todorovu, saopćilo je Predsjedništvo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.