open-navfaktor-logo
search
Dan nezavisnosti BiH
Komšić: Različitosti u BiH trebaju biti ponos, a ne predmet za manipulaciju i mržnju
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku svim građanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, povodom Dana nezavisnosti BiH.
28.02.2022. u 18:40
get url
text

- Na referendumu 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine su se izjasnili da žive u nezavisnoj, suverenoj i dostojanstvenoj državi, u kojoj će uživati sva prava i slobode, bez diskriminacije na bilo kojoj osnovi. Danas, 30 godina nakon sticanja nezavisnosti, mi moramo da se i dalje hrabro borimo za očuvanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, za mir, sigurnost i stabilnost.

Različitosti u našoj domovini treba da budu ponos i najveće bogatstvo, a ne predmet za manipulaciju, mržnju i sukobe. Energiju trebamo usmjeriti na pozitivne reforme koje će svim narodima u BiH omogućiti zdravo i prosperitetno okruženje. Ovo je historijski datum, koji ćemo vječno obilježavati.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim građanima i građankama u Bosni i Hercegovini i u svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH, uz želje za trajan prosperitet naše domovine - navedeno je u saopćenju iz Komšićevog ureda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.