open-navfaktor-logo
search
Dijaspora forum
Komšić sa bh. građanima u Frankfurtu: Vaša spremnost da pomognete domovini jača je od pokušaja da se ona uništi
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bio je gost dijaspora foruma Bosne i Hercegovine "Danas, sutra i budućnost" na poziv njemačko-bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja "Sevdah" iz Frankfurta. 
29.03.2022. u 09:58
get url
text

U razgovoru sa Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Njemačkoj, Komšić je rekao da su naši građani najbolje integrirani u društvo u kojem žive, te da su njihove aktivnosti i podrška od velikog značaja za stabilnost i napredak Bosne i Hercegovine. On je također kazao da su njihov trud i spremnost da pomognu svojoj domovini jači od svih pokušaja da se ona opovrgne i uništi.

Poručio je da je Bosna i Hercegovina zemlja hiljadugodišnje historije, koja je postojala čak i kada većina današnjih evropskih zemalja nije, te da pokušaji pojedinih vanjskih i unutrašnjih političkih faktora da je svojim destruktivnim politikama unište neće uspjeti.

Istaknuo je da u našoj zemlji, bez obzira na prepreke, postoje politike koje žele da formiraju institucije putem kojih će biti lakše uspostaviti kontakt između naših građana u svijetu i BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta.

Tokom foruma razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji u našoj domovini i izborima koji će biti održani u oktobru mjesecu. Istaknuto je da je potrebno naći adekvatan način za lakše kanaliziranje zahtjeva naših građana prema institucijama BiH i Savezne Republike Njemačke, te da je neophodno veće učešće dijaspore u društveno-političkom životu naše države, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.