open-navfaktor-logo
search
Ilijaš
Komšić sa saborcima odao počast poginulim herojima Prvog korpusa Armije BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je zajedno sa članovina porodica i saborcima iz perioda agresije na BiH položio cvijeće na Moševačkom brdu i Jasenu kod Ilijaša, gdje su u oktobru 1994. godine, braneći domovinu, poginuli načelnik inžinjerije Prvog korpusa Armije BiH Šemso Baručija i komandant operativne grupe III Hašim Spahić.
11.10.2020. u 15:54
get url
text

Osim njih, živote u odbrani BiH dali su i borci Zamo Dučić, Mustafa Bašalija, Ahmet Bibić, Avdo Kuloglija, Senad Stovrag, Kemal Dautović i Senad Ligata, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti poginulim borcima, okupljenima se obratio član Predsjedništva Željko Komšić.

- Želim vam se zahvaliti što imate volje i snage doći da se obilježi taj dan kad smo izgubili dva heroja. Svi znamo šta se ovdje dešavalo, važno je da se sjećamo toga i djeci našoj to da prenosimo, jer oni to nisu doživjeli i vrijeme će činiti svoje, blijedit će i uspomene. Dok smo mi tu, generacija koja to pamti, mi ćemo dolaziti i obilježavati, ali važno je da to djeca znaju i zbog Šemse i Hašima i zbog svega onoga šta znače za slobodarsku i oslobodilačku priču u BiH. Vama mogu samo reći da imate razloga da se njima ponosite - rekao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.