open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Komšić: Srbija je zemlja Sulejmana Ugljanina, ne bih da se petljam u odnose druge države
Neću da se petljam u odnose u drugoj državi. Sulejman Ugljanin je državljanin Republike Srbije, tamo je njegova zemlja, rekao je Komšić
04.11.2019. u 12:39
get url
text

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je danas da neće da se miješa u unutrašnje stvari Republike Srbije i drugih susjednih zemalja komentarišući izjave koje je proteklog vikenda u Sarajevu dao Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka.

Komšić je ocijenio da se ne trebamo voditi praksom susjeda.

-Ne trebamo se voditi praksom naših susjeda i mješati se u unutrašnje stvari drugih države. Relevantno je kako funkcionišu sistemi i države. Neću da radim ono što rade naši susjedi i miješaju se u unutrašnje stvari u BiH. Kad ovdje znamo praviti problem oko miješanja Hrvatske i diktiranju tempa o izbornom zakonu i uređenju Bosne i Hercegovine, kad to radi Srbija onda galamimo, s pravom. Nemojte da mi to isto radimo i dajemo argumentaciju susjedima da i oni kažu - i vi to isto radite'', poručio je Komšić.

Potom je dodao da je ''Srbija zemlja Sulejmana Ugljanina''.

-Neću da se petljam u odnose u drugoj državi. Sulejman Ugljanin je državljanin Republike Srbije, tamo je njegova zemlja- dodao je on, prenosi N1.

Definisanje Sandžaka kao zasebnog teritorijalnog političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku, izjavio je jučer u Sarajevu Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Ugljanin je to poručio na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelekrualaca Krug 99, gdje je kao uvodničar govorio o temi "Autonomija Sandžaka - šta je to i zašto?".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.