open-navfaktor-logo
search
O izjavama Hrge
Komšić za Faktor: Ne komentiram stavove osoblja kandidata za predsjednika Hrvatske
Savjetnica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za strateška pitanja i odnose sa Hrvatskim saborom i Vladom Mirjana Hrga kazala je u intervjuu za N1 kako misli da ne može doći do susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i njene predsjednice
06.11.2019. u 14:26
get url
text

Savjetnica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za strateška pitanja i odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Mirjana Hrga kazala je u intervjuu za N1 kako misli da ne može doći do susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i njene predsjednice.

-Ne, mislim da ne može i to nije realno sada. Nema se tu ništa posebno objašnjavati zbog čega. Kakav dijalog, ako znamo sve probleme, ako se postavlja pitanje konstitutivnosti jednog od tri naroda. Ako smo suočeni sa svim tim, o čemu ćemo pričati. Tu treba puno dobre volje, puno razgovora. Morat će se naći rješenja, zbog dobra Bosne i Hercegovine, zbog dobra Hrvatske, zbog dobra svih nas, ali ovo nisu poštene i fer pozicije - pojasnila je Hrga.

Komšić je kratko za Faktor rekao da ne želi davati komentare u toku predizborne kampanje koja se vodi u Hrvatskoj.

- Ne komentiram stavove kandidata za predsjednika, kao ni komentare njihovog osoblja. Ako bih to uradio, onda bi to bilo miješanje u unutrašnje poslove nama susjedne i prijateljske države - poručio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.