open-navfaktor-logo
search
Traži se krevet više
Konačno odabrana lokacija, Mostarci će Novu godinu uz Joksimovića dočekati na šetalištu
Spektakularnim programom uz jednu od najvećih regionalnih zvijezda, Željka Joksimovića, Mostar će u 2024. godinu uploviti na pozornici smještenoj uz šetalište Nikole Šubića Zrinskog.
11.12.2023. u 18:38
get url
text

Tradicionalno, novogodišnji program u Mostaru započet će dječijom Novom godinom točno u podne u kojoj će najmlađe Mostarce zabaviti Lola klaunovi i mađioničar Stefano, saopćio je organizacijski tim dočeka Nove godine u Mostaru.

Kako dodaju, vrhunac zabave za najmlađe bit će novogodišnja predstava s Djedom Mrazom koju će izvesti Pozorište lutaka Mostar.

- Ispraćaj stare godine i najbolja zabava u državi krenut će već od ranih večernjih sati uz dobru glazbu kojom će atmosferu zagrijavati DJ Majerski. U nastavku najluđe noći posjetitelje će domaćim i stranim hitovima zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez - otkrili su organizatori.

FOTO: Grad Mostar

Zvijezda novogodišnje večeri Željko Joksimović svojim će najvećim hitovima uvesti Mostarce i njihove goste u 2024. godinu.

Organizatori su dodali da će novogodišnji program svojim repertoarom zadovoljiti sve ukuse i generacije te prisutnima učiniti noć nezaboravnom.

VEZANI TEKST - Kordić: Do kraja sedmice bit će poznata lokacija dočeka Nove godine u Mostaru 

Osim muzičko-produkcijskog spektakla, kazali su da će ovo biti i turistički događaj koji će u Hercegovinu privući brojne goste iz Bosne i Hercegovine i okolnih država.

- Mostar je ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija regije za novogodišnji provod zbog kojeg se u Mostaru, ali i okolnim gradovima, već odavno traži 'krevet više'. Ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine - zaključili su u saopćenju.

Inače, na tradicionalnoj reprizi dočeka 1. januara 2024. godine, Mostarci će uživati u dva koncerta kada će nastupiti grupa Gabrijel i zvijezda večeri Ivo Jurić.

VEZANI TEKST - U Mostaru osvanuli plakati: Najluđa noć na kostima Bošnjaka

Tako je napokon potvrđena lokacija dočeka Nove godine u Mostaru, koja je duže vrijeme bila predmet spora. Za doček Nove godine bila je, naime, prvo planirana lokacija između Hrvatskog narodnog kazališta koje je u izgradnji i zgrade Vlade Federacije BiH, ali je to izazvalo oštre reakcije bošnjačkih predstavnika, koji su isticali da se radi o dijelu Lakišića harema. Proteklog ljeta održano je više protesta na kojima su predstavnici Islamske zajednice zatražili povrat tog zemljišta.

Nakon toga su osvanuli i plakati na gradskim ulicama u znak protesta protiv proslave na ovoj lokaciji, nakon čega je ona promijenjena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.