open-navfaktor-logo
search
Ministar o premijeru
Konaković: Ako je pismo NiP-ovo, oslobodite Novalića
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao je povodom završnih riječi premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Novalić je citirao dokument za koji tvrdi da je pripreman u stranci Narod i pravda, a pomoću kojeg se "montirao proces".
08.03.2023. u 16:23
get url
text

Konakovićevu reakciju prenosimo u cijelosti.

- Kad su napravili loš falsifikat nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, pisma koje bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi, smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž.

Na tom su dokumentu loši i potrošeni KOS-ovci i obavještajci bezdiplomci stavili datum stariji od same afere.

Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira.
Zbog tog loše krivotvorenog akta smo podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca.

E sada, biće mnogo lakše udovoljiti našem novom zahtjevu.

Zatražit ćemo zvanično od suda da se taj dokument vještači. Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ. Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, biće interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz. Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora.

Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće.

Al' sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo. Neko će na kraju pobijediti, znam da lopovi i falsifikatori neće - napisao je Konaković.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.