open-navfaktor-logo
search
Oglasio se ministar
Konaković: Dobio sam potvrdu iz UAE, nisam 2021. putovao u ovu zemlju, dopis šaljemo EUROPOLU
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i čelnik Naroda i pravde Elmedin Konaković objavio je na svom Facebook profilu da je "stigao zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju".
27.02.2024. u 15:10
get url
text

VEZANI TEKST - Strahuje za život: Zašto je advokat Mirze Gačanina pred nizozemskim sudom spominjao Elmedina Konakovića

- Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOLU na dalje postupanje. Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu - napisao je, između ostalog, Konaković.

Podsjećamo, nizozemski mediji objavili su ovog mjeseca da je advokat Mirze Gačanina, amidže Edina Gačanina, zvanog Tito, koji važi za veliko ime u kriminalnim krugovima, vođu kartela "Tito i Dino", spominjao i Konakovića.

- U bosanskim medijima se redovno objavljuju priče o zvaničnicima i istražiteljima koji navodno sarađuju sa Edinom Gačaninom ili su od njega plaćeni - kazao je Mirzin advokat Louis de Leon u ime svog klijenta.

- Jedna od spomenutih osoba je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković - dodao je.

Mediji su objavili da se Konaković u martu 2021. godine u Dubaiju susreo sa osuđenim vođom međunarodnog narkokartela "Tito i Dino" Edinom Gačaninom. U izvještajima se govori da je Konaković prisustvao svadbi narkobosa Edina Gačanina, koji je u Nizozemskoj osuđen zbog poslova s drogom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.