open-navfaktor-logo
search
Izborni zakon
Konaković: Došlo se do konkretnijih prijedloga koji bi mogli voditi ka konačnom rješenju
Po završetku današnjih pregovora lidera i predstavnika bh. stranaka u vezi sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Elmedin Konaković predsjednik Naroda i pravde je kazao kako ne može iznijeti detalje razgovora jer su to od njih tražili iz međunarodne zajednice, ali je dodao da se došlo do konkretnijih prijedloga. Navodi da se pregovori nastavljaju sutra u devet sati. 
17.03.2022. u 18:26
get url
text

- O puno detalja ne možemo govoriti, situcija u Bosni i Hercegovini je tako komplikovana da i mali pokreti mogu utjecati na neki finalni, konačni dogovor. Dobili smo još jednom vrlo jasne poruke međunarodne zajednice koliko je važno da se u ovom trenutku napravi dogovor oko reforme Ustava i oko Izbornog zakona BiH.

To su vrlo ozbiljne poruke, i podsjetili su nas na sve ono što se u Bosni i Hercegovini dešavalo i kod svih propalih dogovora. O puno detalja bi bilo teško i govoriti jer smo otvorili četiri ili pet aktuelnih tema.

Sve strane su zadržale neke svoje stavove, ali neki je napredak u pogledu rješavanja problema. I ne bi bilo fer, dogovorili smo se, obećali ljudima koji ulažu puno napora da nam pomognu da se ovi problemi riješe, da govorimo o detaljima jer  ujutro u devet sati nastavljamo. Atmosfera u odnosu na Neum je drastično bolja. Mnogo je konstruktivnija rasprava. Mnogo su konkretniji prijedlozi koji bi mogli voditi ka konačnom rješenju - kazao je Konaković 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.