open-navfaktor-logo
search
Uoči pressa SDA
Konaković o svojoj diplomi: Isti proces prošli su Konjić, Delalić, Bukva, Avdić, Jusko...
Pokušaj SDA da izjednači priču o mojoj diplomi sa diplomom Sebije Izetbegović jednak je pokušaju da izjednače moj ratni staž i ratni staž Bakira Izetbegovića, objavio je na svome Facebook profilu predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, uoči najavljene press konferencije Kantonalne organizacije SDA Sarajevo na kojoj će biti predstavljeni rezultati Izvještaja nadležnog inspektorata o upisu, studiranju i sticanju diplome zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.
19.09.2022. u 10:33
get url
text

Konakovićev status na Facebooku ovim povodom prenosimo u cijelosti:

Jednostavno, bračnog para u registrima i arhivama fakulteta nema, koliko god se stranački poltroni trudili da dokažu drugačije. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, za svaki ispit su našli prijavu, ocjenu i potpis profesora, indeks u kojem je sve upisano i potpisano. 11 dana trajao je inspekcijski nadzor, već treći put to rade.

Nikad u historiji Kantona nije izvršen tako detaljan nadzor. Tri moje diplome su potpisala tri rektora UNSA, Faruk Čaklovica, Muharem Avdispahić i Rifat Škrijelj. Svaki je ispit unesen u ISSS sistem i dostupan javnosti u svakom trenutku. Problem famoznih 5 ECTS bodova sa jednog predmeta tokom studija imali su SVI studenti na FASTO iz te generacije, stotine njih.

SVI su na isti način polagali ekvivalenciju, onako kako je dozvolilo Ministarstvo obrazovanja KS, sve u skladu sa zakonima, na čelu ministarstva u to vrijeme nalazio se Safet Kešo, danas predsjednik OO SDA Novi Grad. NIKO nije nakon ekvivalencije još jednom branio diplomski rad. Stotine studenata koji su prošli isti proces, od poznatijih: Muhamed Konjić, Sabahudin Delalić, Tomislav Cvitanušić, Sejo Bukva, Samir Avdić, Ismir Jusko, mnogo reprezentativaca BiH u sjedećoj odbojci.

Dovedite danas na press članove SDA koji su prošli isti proces, Midhata Hubijara, Hazima Bahtanovića, nek’ odgovore na pitanja novinara. Pozovite resornog ministra Safeta Kešu koji je u tom periodu dao saglasnost na takvu proceduru. Pozovite predavače iz tog perioda, Ajnadžića, Hajriza Bečirovića, Cikotića.

Pozivam da se o cijelom procesu javno izjasne Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koja je vršila nadzor, pozivam da se izjasni Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, pozivam UNSA da se izjasni. Tražim da Tužilaštvo KS i ovaj slučaj provjeri po službenoj dužnosti jer nosioci javnih funkcija moraju dokazati legalnost diploma.

Laži i napadi zbog diplome nisu krenuli kad sam zatražio provjeru diplome Sebije Izetbegović, napadi su počeli kad smo raskrinkali pokušaj da HDZ ministar Grubeša oznakom tajnosti sačuva dopis iz Zagreba u kojem stoji da je supruga predsjednika SDA falsifikovala javnu ispravu i slagala da je položila 14 ispita u Zagrebu. Tužilaštvo KS ništa po ovoj prijavi ne radi, a Sabina Sarajlija kaže da je "komplikovan predmet".

VEZANI TEKST - Zakazali konferenciju za novinare: KO SDA Sarajevo sutra o diplomi Elmedina Konakovića

O diplomi direktora OSA-e više se ni ne govori, svi znaju da je nema i da nije znao kupiti ni lažnu. Diplome Skake iz Travnika kod mentora Hajriza, Edina Ramića sa Pala, destina vaših kadrova školovanih na Sokocu, nisu nikad ni bile tema. Od starta sam ja spreman na sve pritiske i laži, one o KK Bosni, KSBiH, one prljave o porodici, prijateljima, laži o pogodovanju HDZ-u, na vaše pogrdne nazive, licemjer, izdajnik, gavrilo, adžija, spreman sam bio na sve montirane pravosudne procese koje smo istinama razbili, spreman na vaše hayate, stavove, faktore, i ove nove "neutralne" koje ste kupili našim parama.

Nisam samo na to spreman, istinski sam sretan jer sam baš ja vaša prva meta i vaš najveći problem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.