open-navfaktor-logo
search
Teži put
Konaković objasnio zašto je išao kod Dodika
Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku nakon što je sinoć sa Miloradom Dodikom pratio utakmicu ABA lige te su razgovarali i o uspostavi vlasti.
05.12.2022. u 08:34
get url
text

- Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plaće, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro - objavio je na svojoj Facebook stranici Konaković.

VEZANI TEKST - Konaković i Dodik zajedno gledali utakmicu i razgovarali o formiranju vlasti

Istakao je da smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uvjete života svima u Bosni i Hercegovini.

- Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad nauštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata - objavio je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.