open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Konaković odgovorio na uvrede Dodiku: Ulični rječnik i visok ton, mene ne impresionira
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković odgovorio je na uvredljive poruke koje mu je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.
30.09.2023. u 10:41
get url
text

Dodik je komentirao djelovanje i retoriku Konakovića kazavši "nisam znao da je Konaković tako glup kada kaže da se sve to svodi na Rusiju". Zamjerio je Konakoviću ističući da "ni Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i da se šepuri po svijetu, a ostavi ovdje neriješene probleme kao što je to uradio Konaković". 

VEZANI TEKST - Dodik: Nisam znao da je Konaković tako glup; mi smo ostvarili one ciljeve koje smo htjeli

- Kad ga ovako slušate, on je pun nekih zagovaranja za razgovore, uvažavanja i tako dalje, ali kad ostane sam njegova retorika se nimalo ne razlikuje od one koju smo mogli da čujemo od Bisere Turković. Nama je to apsolutno jasno. Međutim, ja njemu moram da poručim da smo mi kroz ovaj aranžman ostvarili one ciljeve koje smo htjeli da ostvarimo - zaključio je Dodik.

Nije trebalo dugo da Konaković odgovori:

- Dodika je kako vidim mnogo iznervirala moja posjeta i boravak u Sjedinjenim Američkim Državama? Ulični rječnik, nejasne poruke, visok ton. Ne ostavlja neki poseban dojam, mene barem ne impresionira. Elaborirat ću to ovih dana - napisao je Konaković na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.