open-navfaktor-logo
search
"Previše je svjedoka"
Konaković optužio Komšića da je tražio da EU ne otvara pregovore sa BiH, on mu odgovorio: To je providna i bolesna laž!
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je govorio večeras na tribini ove stranke koja je održana u Novom Gradu.
25.01.2024. u 21:37
get url
text

VEZANI TEKST - DF odbio poziv "Trojke": Konakovićevi stavovi suprotni presudama ESLJP-a

Konaković je govorio o rezultatima ove stranke u proteklih šest godina, ali i o aktuelnim političkim dešavanjima. Iznio je tvrdnje na račun lidera DF-a i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Konaković je kazao da je najbolji pokazatelj "razlika u politikama odgovor SDA i DF-a da odbiju poziv da dođu na razgovor".

- Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bili spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg ličnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strane da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH. To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore - kazao je Konaković dodavši da bi i "SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu".

Komšić je na svom Facebooku ubrzo demantirao ove navode, nazvavši Konakovićevu tvrdnju "tako dječijom, ili još gore, bolesnom laži".

Naveo je kako je "laž izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo".

- Ipak, previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž - naveo je Komšić. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.