open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Konaković podijelio "žestok" trening Okerića: Sukob sa Zahiragićem ne bi bio fer
Faktor
15.03.2024. u 08:12
get url
text
Haris Zahiragić i Elvedin Okerić
Haris Zahiragić i Elvedin Okerić
Nakon jučerašnjeg incidenta u Skupštini Kantona Sarajevo obratio se i  i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković podijelivši s javnosti svoje mišljenje o eventualnom sukobu između Harisa Zahiragića i Elvedina Okerića.
Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zamalo je došlo do žestokog fizičkog sukoba između Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP).
Kako se vidjelo na snimku, Zahiragić je pokušavao prići do predsjedavajućeg Skupštine Okerića (NiP) vičući mu "sram te bilo" i "šonjo", dok je Okerić njega nazivao "balavcem". 
Nakon povratka u zastupničke klupe nastavila se kraća rasprava o ovom sukobu, ali i poziv na novi.
- A to u vezi s fizičkim nasiljem koje se jeste desilo jer je mene gospodin Elvis Vreto uhvatio za gušu i vrijeđao me, nakon što sam ja pokušavao vama prići i reći šta mislim o vama, ne da vam prijetim i da vas fizički ugrozim, se desilo na pauzi. To nije razlog prekidanja sjednice.
Skupština KS nije mjesto za to. A i vi i gospodin Vreto, ako mislite da ste snažni, crni pojas, taekwondo, ja vas pozivam i ovako ispred Skupštine kad god želite možemo se obračunati muški. A ne kukavički, kada vas deset napadne mene pred kamerama ovdje – kazao je Zahiragić.
Stranački šef Okerića i Vrete, inače ministar vanjskih poslova BiH, podijelio je sinoć snimak "žestokog" treninga predsjedavajućeg Skupštine KS ocijenivši kako njegov sukob sa Zahiragićem ne bi bio fer.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.