open-navfaktor-logo
search
Emotivna diskusija
Konaković se, kad je teško, uvijek sjeti Budnje: Zaboravio da je "halalio" milione koji su trebali završiti u budžetu
Zastupnik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, u emotivnom govoru na današnjoj sjednici Skupštine KS, sve je uvezao, od "Radončića, Komšića, Izetbegovića, NATO-a, tajkuna sa Ilidže Alije Budnje, OSA-e, Osmana Mehmedagića Osmice, Pecikoze, Plehe pa do konobara iz Travnika" kojeg jako zanima politička situacija u Kantonu Sarajevo.  
29.01.2020. u 14:57
get url
text

Na početku se obrušio na zastupnika SBB-a Fahrudina Pecikozu, spočitavajući mu fotografije objavljene na društvenim mrežama na kojima navodno šmrče kokain.

Adresirao je Pecikozu predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, potom optužio direktora OSA-e da ga on čuva i štiti, ponavljajući po ko zna koji put otrcanu priču da "OSA niti jedan gram heroina nije otkrila u Kantonu Sarajevo za njegova mandata".

Plehi je zaprijetio da i "oni imaju papire iz Tužilaštva o njemu".

- Vas nema 18, vas ima 16 i Pecikoza i Pleho, a nas ima 17 i zato ćemo vas iz opozicije naučiti kako se radi ovaj posao. Nisu krivi lideri koji rade tako, meni su krivi ljudi koji žive u političkom akvariju, svjesni da će ih osuditi rodbina i prijatelji, gase Facebook profile, računajući da će se tako sakriti. Večeras su tajkuni pripremili feštu na Ilidži, tajkuni koje smo natjerali da počnu plaćati vodu, jer ste im to Milavice, Poturak, Bilsena, vi omogućili. Nemojte misliti da vas svaki dan nećemo pitati da li ste Budnju uveli u sistem plaćanja vode. Pitat ćemo i Nenadića hoće li uvesti Budnju u sistem - kazao je Konaković.

Prepričao je kako je neki dan bio u Travniku, gdje ga je konobar pitao "imaju li oni 18 ruku", dodajući kako "čitavu državu prvi put zanima šta se dešava u Kantonu Sarajevo".  

- Neće više nikad biti isto, i nek vam je Bog na pomoći. Vodim vas sve na večeru ako nam dovedete Šanku (Rusmir Mesihović) za ministra, ako nam to učinite da ujedinite Sebiju i Šanku, sve vas vodim na večeru - poručio je Konaković.  

VEZANI TEKST - Ima neka tajna veza: Kako je Konaković oslobodio i Budnju plaćanja koncesije za podzemne vode

Zanimljivo je da se Konaković u trenucima smjene vlasti u KS uvijek sjeti Budnje. Sjetio ga se i prije nego će biti smijenjen sa pozicije premijera KS. Doduše, tada ga se sjetio svojim potpisom.

Tada, 25. januara 2018. godine, bivši premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković potpisao je Odluku kojom se deset firmi u Kantonu oslobađa plaćanja bilo kakve naknade za koncesije. Među tim firmama su i hoteli na Ilidži u vlasništvu Alije Budnje, istog onog Budnje kojeg Konaković sada proziva da ne plaća vodu ViK-u.

Tako je učinio uslugu ne samo Budnji, nego i svim ostalim koji koriste obilato podzemne vode (javno dobro), da ne moraju ništa plaćati, te ih oslobodio i dotadašnjeg ogromnog duga prema Kantonu Sarajevu, ali i sudskog gonjenja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.