open-navfaktor-logo
search
FIFA vam poništila golove
Konaković trener, Forto kapiten: Zahiragić se opet morao koristiti sportskim primjerima
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i dalje diskutuju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS.
07.04.2021. u 15:04
get url
text

Klub zastupnika SDA već satima Vladi KS i većini u Skupštini pokušava objasniti razlog nefunkcionalnosti ministarstava osnovanih Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS. 

VEZANI TEKST - "Trojka" žurila, Ustavni sud FBiH im oborio Zakon, sad im se opet žuri: "Uvest ćete KS u pravni haos"

Haris Zahiragić se ponovo poslužio sportskim primjerima jer, kako kaže, vladajuća većina puno bolje vlada sportskim terminima nego pravnim argumentima.

- Prije nekoliko dana sam pravio sportsku komparaciju, pa sam napravio jedan lapsus. Evo opet ću napraviti sportsku komparaciju jer je evidentno da to vladajuća većina bolje razumije.

Zamislite Vladu KS kao fudbalski tim. Trener tog fudbalskog tima, recimo Elmedin Konaković. Zamislite situaciju da trener na teren izvede 11 igrača, postignu gol i pobijede utakmicu. Međutim, delegat FIFA-e kaže da tri igrača koja su igrala u toj utakmici nisu imali pravo nastupa iz nekih razloga. Kako bi taj rezultat bio proglašen?

Taj rezultat bi bio proglašen 3:0 u korist protivničkog tima. Pokušajte na ovom sportskom primjeru, kad već ne prihvatate pravne argumente, shvatiti da ministri postojećih ministarstava i njihove odluke ne mogu biti ustavne - objasnio je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.