open-navfaktor-logo
search
Politički transferi
Konakovićevi "preletači": Ilda Alibegović, od SDP-a, preko SBB-a, GS-a, A-SDA i POMAK-a do Naroda i pravde?
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, poznat je u javnosti po mnogo čemu, a jedna od njegovih karakterističnih osobina (valjda zbog činjenice da se time bavio i u košarkaškim vodama) jesu transferi, narodski rečeno kupovina stranačkih "preletača"
25.08.2019. u 22:33
get url
text

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, poznat je u javnosti po mnogo čemu, a jedna od njegovih karakterističnih osobina (valjda zbog činjenice da se time bavio i u košarkaškim vodama) jesu transferi, narodski rečeno kupovina stranačkih "preletača".

Tako je u petak (23. august) u Bihaću Konaković svom NiP približio i aktuelnu zastupnicu Pomaka u Skupštini USK Ildu Alibegović, kojoj nije strano mijenjanje stranačkih dresova, naprotiv.

Krenimo redom.

Alibegović je svoju političku karijeru počela graditi u bihaćkom SDP-u. Nakon toga, prelazi u SBB i 2012. godine bila je kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Bihać i osvojila je za vijećnićki mandat.   

Dvije godine kasnije, SBB je stavlja na kandidatsku listu za Skupštinu USK, ali ne polazi joj za rukom da uđe u skupštinske klupe.  

Nakon SBB-a, mlada i ambiciozna Ilda Alibegović se pridružuje Građanskom savezu. Osvaja vijećnićki manadat u Gradskom vijeću Grada Bihaća, gdje je izabrana za dopredsjedavajuću.

No, očigledno da pozicija gradskog vijećnika nije zadovoljila njene političke ambicije, te kao kandidat "A-SDA i POMAK zajedno" na izborima 2018. godine ulazi napokon u Skupštinu USK-a.  

Kafa u Bihaću sugeriše da je blizu novog stranačkog dresa. Ostaje tek da se vidi da li je Konakovićeva ponuda za mlađahnu Alibegović dovoljno primamljiva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.