open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Konferencija VOR-a u organizaciji Uprave za obavještajne poslove i sigurnost ZŠ OSBiH
Godišnja konferencija organa Vojnoobavještajnog roda (VOR) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je u Domu Oružanih snaga BiH.
14.10.2022. u 13:37
get url
text

Konferenciju je otvorio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović, a prisutnima su se u uvodnom obraćanju obratili generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije i brigadir Nedžad Novalija, načelnik Uprave za obavještajne poslove i sigurnost Zajedničkog štaba OSBiH.

Cilj održavanja godišnje konferencija bio je sagledavanje i analiza stanja, kao i potrebe za adekvatnim planiranjem budućih aktivnosti.  

Vojnoobavještajni rod u proteklom periodu napravio je značajne iskorake, prije svega u jasnom definiranju mjesta i uloge VOR-a OSBiH u vremenu brojnih sigurnosnih izazova, što podrazumijeva donošenje zakonske regulative definirane kroz Politiku vojnoobavještajnih disciplina.

Na kraju konferencije, istu je zatvorio načelnik Uprave za obavještajne poslove i sigurnost brigadir Novalija sa zaključcima usmjerenim na buduće aktivnosti VOR-a, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.