open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK zakazana za ponedjeljak
Konstituirajuća sjednica 9. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona zakazana je za ponedjeljak, 21. novembra, s početkom u 11 sati - potvrdio je Feni aktuelni predsjednik Skupštine Ćazim Huskić.
15.11.2022. u 13:43
get url
text

- Još čekamo certifikate Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za tri zamjenska zastupnika. Nadamo se da će stići do sjednice, na kojoj će zastupnici preuzeti certifikate te položiti zakletvu - istakao je Huskić.

Na sjednici bi, između ostalog, trebali biti izabrani klubovi zastupnika konstitutivnih naroda te privremena Komisija za izbor i imenovanja.

Stručne službe Skupštine prošle su sedmice dobile certifikate za 32 zastupnika, a još se čekaju certifikati za Naidu Delibašić- Alagić (Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad) te Jasminka Kapića i Mladena Simića (Socijademokratska partija BiH).

Stranka demokratske akcije će u kantonalnoj skupštini imati 11 mandata, BHI-KF i SDP BiH po pet, koalicija DF/GS, koalicija stranaka Hrvatskog narodnog sabora, predvođena HDZ-om, te Naroda i Pravde po tri, Nezavisnog evropskog saveza i Saveza za bolju budućnost po dva te Naše stranke jedan mandat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.