open-navfaktor-logo
search
Državne mjere
Koronavirus: Uvjeti za ulazak u BiH za vozače kamiona, posade aviona i diplomate
Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj sjednici donijelo i Odluku o dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.
17.03.2020. u 21:21
get url
text

Praktično se na vozače i suvozače teretnih vozila prilikom obavljanja međunarodnog transporta robe u cestovnom prometu, kao i na posade i kabinsko osoblje aviona, čije je krajnje odredište BiH, neće primjenjivati dodatni uvjeti za ulazak u BiH propisani Odlukom Vijeća ministara BiH od 15.3.2020. godine.

U slučaju međunarodnog tranzita prijevoza robe cestovnim putem boravak posade teretnog vozila u BiH se ograničava na najviše 12 sati.

Također, ranije propisana ograničenja za ulazak u BiH, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, neće se odnositi na diplomatsko-konzularno osoblje akreditirano, odnosno rezidentno u BiH, uz obavezu da se ovo osoblje pridržava svih mjera, koje su donijele nadležne institucije u BiH, uključujući i epidemiološke mjere.

Vijeće ministara danas je proglasilo je stanje prirodne ili druge nesreće u Bosni i Hercegovini izazvane pandemijom koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.