open-navfaktor-logo
search
Kaže da je laž
Košarac će tražiti sastanak s čelnicima OSA-e zbog Helezovih tvrdnji da Dodik planira bijeg
Staša Košarac (SNSD), ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zatražit će iduće sedmice sastanak s rukovodstvom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine zbog navoda ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza (SDP) da predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik planira bijeg iz BiH. 
17.09.2023. u 13:46
get url
text

VEZANI TEKST - Helez: Imamo obavještajne podatke da Dodik priprema bijeg iz BiH

Helez je kazao da postoje obavještajni podaci o tome, dok je Košarac to nazvao neistinama i špekulativnim navodima. 

- Kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, s obzirom na neistinite i špekulativne navode ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza - napisao je Košarac na društvenim mrežama.

- Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž... Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno. Na kakve podatke se Helez poziva. Jesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju - dodao je Košarac, te upitao "kako je uopće moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke".

Inače, na čelu OSA-e je Almir Džuvo, kojeg je imenovala aktuelna bh. vlast ("Trojka", SNSD, HDZ), kao i njegovog zamjenika, Miloradu Dodiku i SNSD-u bliskog Ristu Zarića, koji je ujedno i šef operacija OSA-e. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je Nenad Nešić, iz DNS-a koji je ponovo sa SNSD-om potpisao koaliciioni sporazum. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.