open-navfaktor-logo
search
Problemi
Košarac: Dosta je neiskorištenih vakcina u magacinima!
Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević šta zna o tome - izjavio je za BHRT ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.
08.07.2021. u 14:48
get url
text

VEZANI TEKST - U BiH stiglo 929.970 vakcina, na prvu i drugu dozu potrošeno 499.272: Gdje je završilo više od 400.000 vakcina?

Košarac u intervjuu "Jedan" BHRT-a, koji će biti emitovan večeras od 20 sati, pojašnjava kako su u Vijeću ministara informirani o tome, te da su vakcine u skladištima možda i zbog problema kampanje za imunizaciju. 

Vijeće ministara je, smatra Košarac, imalo proaktivnu ulogu u vezi s nabavkom vakcina, te je na adekvatan način osiguran i uplaćen novac u Covax mehanizam.

- Problem je u Covax mehanizmu. Te spekulacije da Vijeće ministra nije odreagovalo na adekvatan način treba odbaciti. Isto tako treba reći da je Vijeće ministara, odnosno predsjedavajući i ministrica Gudeljević, vodilo značajne aktivnosti sa nadležnim entitetskim ministarstvima kada je u pitanju nabavka vakcina. Sjetimo se samo koliko je sastanaka održano. I nije tačno da je Vijeće ministara imao indolentan stav. Ja odbacujem te vrste spekulacija - rekao je Košarac.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.