open-navfaktor-logo
search
U vlast pa probajte...
Košarkaš, glumac, ministar Konaković: Zvijezda ambasadorske kuhinje, u sve se miješa
On je čovjek koji se bavio raznim polovima. Zlobnici bi rekli da nijedan nije znao, pa ni ovaj sadašnji ne radi dovoljno dobro. Riječ je naravno o svestranom Elmedinu Konakoviću. 
28.02.2024. u 13:07
get url
text

VEZANI TEKST - Hronologija propasti: Ko je uništio KK Bosna i hoće li neko odgovarati?

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik stranke Narod i pravda Konaković, naročito u mlađim danima je eksperimentirao u mnogim poslovima, dok se konačno nije pronašao u politici. Za tu se djelatnost grčevito drži već najmanje 15 godina.

Počesto su se na našim prostorima za političare mogle čuti tvrdnje da su se otisnuli u političke vode kad nisu uspjeli u bilo čemu drugom. Da li je to slučaj i sa Konakovićem, neka javnost sudi. No, da se bavio raznim poslovima i "pronalazio se" godinama, to je tačno. 

Nekadašnji košarkaš, pa direktor KK Bosne za čiju propast će mnogi ponajviše okriviti upravo Konakovića, glumac, vlasnik privatne firme smještene u sarajevskoj Zetri, zastupnik, premijer, osnivač i predsjednik političke stranke, ministar. Pekar, ljekar, apotekar... Da, obnašao je na neki način i ova posljednja tri nabrojana posla. Treba se sjetiti samo kako je tokom pandemije koronavirusa iz skupštinskih klupa "savjetovao" doktore na "prvoj liniji" šta trebaju raditi.

Pekar? Pa bio je i to. Pronašli smo reklamni materijal iz Konakovićevih mlađih dana. Šta kažete, kako mu pristaje kecelja?

VEZANI TEKST - Glumac iz serije "Sex i selo" se izjasnio: Promociju seksualnosti smatram neprimjerenom

Konaković je svojevremeno reklamirao Zvijezdin Biljni mrs i "nudio" recept za maslenicu. One kifle koje je 2013. godine tokom smjene Vlade KS na čelu s SDP-ovim Fikretom Musićem donio u Skupštinu KS, nije sam mijesio, ali je zauvijek dobio nadimak Kifla. 

I tako je svestrani, nekadašnji "zlatni dečko", od Zvijezdine kuhinje stigao do pozicije glavnog "začina" ambasadorskih i kuhinja susjednih zemalja, ponajviše zagrebačke.

Ovog puta, za razliku od čuvene, također Zvijezdine reklame, u kojoj Žan Marolt kaže Saši Petroviću: "Imate kabinu pa probajte", ono što su nam skuhali se ne proba u kabini već u Vijeću ministara BiH. Za nadati se samo da se kuhar(i) neće previše zaigrati. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.