open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Kovačević: Rebalansom budžeta KS fokus staviti na poboljšanje zraka i zapošljavanje
Premijer Vlade Edin Forto istakao je da će rebalans budžeta bit razmatran na sjednici u narednih nekoliko mjeseci
18.05.2019. u 10:59
get url
text

Ministar finansija Kantona Sarajevo Amel Kovačević kazao je da će Vlada rebalansom budžeta, sredstva od projekata za koje je utvrđeno da ne mogu biti realizirana zbog imovinsko-pravnih odnosa do kraja godine, prebaciti na projekte koji su neophodni, kao što je poboljšanje kvalitete zraka i zapošljavanje mladih.

- Već smo procijenili da značajan broj projekata neće biti realizirano u ovoj godini. Razlozi su različiti, ali većina ih nije imala spremnu dokumentaciju - kazao je ministar Kovačević.

Premijer Vlade Edin Forto istakao je da će rebalans budžeta bit razmatran na sjednici u narednih nekoliko mjeseci, ali da najveći problem predstavljaju projekti čija je implementacija obustavljena zbog neriješenih imovinsko-pravih poslova, posebnu u oblasti infrastrukture.  

- Problem predstavlja način preraspodjele sredstava od projekata koji neće biti realizirani, na projekte koji su od koristi za građane - zaključio je Forto.

Budžet Kantona Sarajevo usvojen je krajem januara u iznosu od 941.762.186 KM. Premijer Forto je već tada najavio rebalans budžeta te istakao da će Vlada ponovo razmatrati sve predložene amandmane koji su tokom rasprave odbijeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.