open-navfaktor-logo
search
Pomogle i komšije
Kozarac: Samohranoj majci troje maloljetne djece gradi se kuća
Samohranu majku Seminu Softić iz Kozarca zadesila je nesreća gdje je u zadnjoj trudnoći ostala bez supruga. Suprug Elvir je nesretnim slučajem izgubio život.
28.11.2020. u 10:27
get url
text

Brigu o dvije djevojčice Sajri i Ajli nastavlja majka Semina. Ubrzo se rađa i sin Elvir. Dane provodi u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice. Tražila je pomoć kako bi osigurala krov nad glavom za svoju djecu. Obratila se molbom i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

- Podijelila sam svoju sudbinu sa komšinicom Anitom, tražili smo način kako da dođemo do sigurnog doma. Djeca rastu. Zdrava su hvala Bogu. Uputili smo molbu Ministarstvu i čekali odgovor - kazala je Semina.

Uslijedlio je odgovor.

- Pročitao sam zahtjev koji je došao na našu adresu. Moram priznati da me jako pogodila i rastužila priča porodice Softić. Sjećam se da mi je ostalo urezano da se otac zvao Elvir, a i njegov sin se tako zove. Majka je dala ime sinu po mužu koji je u međuvremenu izgubio život. Dakle, sin Elvir nije upamtio lik oca Elvira. Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić - kazao je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, saopćio je FMROI.

Komšije su također izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci.

- Puno Prijedorčana, posebno Kozarčana se odazvalo akciji kako bismo osigurali novac za ugradnju građevinskog materijala. Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo se zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas - kazala je Seminina komšinica Anita.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.