open-navfaktor-logo
search
Zastupnica DF-a
Kratina o izboru sudije Ustavnog suda BiH: "Trojka" zbog HDZ-ovog Vukoje odbija 5.000 puta profesionalnijeg kandidata!
Alma Kratina, zastupnica Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH apelirala je na svoje kolege da dobro razmisle koga će izabrati u Ustavni sud Bosne i Hercegovine na sjednici ovog doma zakazanoj za 25. juli. 
23.07.2023. u 17:20
get url
text

VEZANI TEKST - Haotično u Parlamentu FBiH u sitne sate zbog pokušaja da se ipak imenuje Vukoja: Ovo je za hapsa...

- Za 25.juli zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i po svemu sudeći nastavka radnji, od strane "Trojke i satelita, na udovoljavaju zahtjevima HDZ-a i imenovanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Nema veze što kandidatkinja Sanela Gorušanović Butigan koju komisija, gle čuda, ocjeni lošije od prvorangiranog Vukoje mada je omjer riješenih sudskih predmeta i presuda 0:5000 u korist kandidatkinje.

I dok ide "traka bjesomučne nakane", da sve što je potpuno suludo proglase normalnim, kao što je rehabilitacija ratnih zločinaca od strane imenovanih dužnosnica u vladi i rukovodstvu Federacije, jasnih primjera zloupotrebe položaja, skandaloznih ponašanja ministara, blage i nikakve reakcije na rušenje Ustava zemlje iz RS-a, visokoj dužnosnici NS-a su problem naše kolege Mahir Mešalić i Dennis Gratz pa ih treba bjesomučno izvrijeđati u medijskom prostoru, što više omalovažiti jer ti i takvi su za NS očigledno krivci i prijetnja za sigurnost zemlje i njenu budućnost.

Zato treba po ko zna koji put pokazati svoje oratorske sposobnosti i "oplesti po ljudima na pravoj adresi!" Aferim, i ako je od NS-a previše je. Imena ne treba ni pominjati, jer i negativna reklama je reklama, a uloge su odavno poznate za sve one koji žele vidjeti. Za razliku od tih i takvih, sijača uvreda po krivim adresama i to na personalnoj osnovi, mi adrese nismo niti ćemo pogriješiti, a i takvima ćemo pružiti šansu za zajedničku borbu bude li im cilj suverenitet i teritorijalni integritet ove zemlje i ista prava za svakog građanina bez obzira na njegove identitete iz kojeg god dijela Bosne i Hercegovine dolazili, što sada na žalost zasigurno nije slučaj.

Primjer za to su krive adrese za kritike koje svjedoče tome da su visokopozicioniranim zvaničnicima "Trojke", snishodljivo ponašanje prema HDZ-u, SNSD-u, kao i ciljevi na žalost i dalje isti, pogubni za ovu zemlju - upozorava Kratina. 

Podsjećamo, 6. jula prekinuta je vanredna sjednica Zastupničkog doma FBiH, jer nije održana sjednica Komisije za izbor i imenovanje koja je trebala obaviti svoj dio posla oko imenovanja sudije Ustavnog suda BiH, odnosno dostaviti imena kandidata za sudiju.

Isti dan, održana je i redovna sjednica ovog doma, a onda je oko 23 sata nastupio haos jer je predsjedavajuća Zastupničkog doma FBiH Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) iznenada zakazala nastavak vanredne sjednice koja je u popodnevnim satima prekinuta jer nije bilo uvjeta za njeno održavanje. Potom je uslijedila žestoka svađa između nje i opozicije da bi ipak u petak ujutro u 1:30 nastavak vanredne sjednice bio odgođen.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.