open-navfaktor-logo
search
Ekonomski forum
Krišto se u Davosu susrela s Vučićem i Abazovićem: Šta je bila tema razgovora
Mandatarka za saziv novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sastala se danas u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.  
19.01.2023. u 12:27
get url
text

Kako je objavljeno na službenom Twitter profilu Borjane Krišto, raspravljali su o jednom broju važnih pitanja, uključujući bilateralne odnose, ekonomsku saradnju, kao i trenutno stanje odnosa u dvije zemlje i regionu Zapadnog Balkana.

Krišto još je jednom istaknula važnost brze uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH, kao i potrebu jačanja funkcionalnosti institucija BiH, kako bi se posvetili ključnim reformama za evropski put BiH.

Vučić je naglasio razumijevanje za jasno iznesene ciljeve za članstvo u Evropskoj uniji, koji podrazumijevaju jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH, kako bi se pridonijelo osiguranju političke stabilnosti u BiH.

Krišto se u Davosu također sastala i s crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem. Razgovarali su o bilateralnim odnosima te različitim izazovima i prilikama s kojima se dvije zemlje i Zapadni Balkan danas suočavaju.

- Saradnja i napredak ostaju važni - poručila je Krišto putem Twittera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.