open-navfaktor-logo
search
Bosanski Novi
Krivična prijava protiv Rajkovića zbog prijetnji imamu Nuhiću
Iz Policijske uprave Prijedor oštro osuđuju svaki vid napada na vjerske službenike, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, a posebno incidente počinjene iz mržnje i predrasuda te pozivaju građane na međunacionalnu toleranciju
02.08.2019. u 12:09
get url
text

Policija iz Prijedora podnijela je prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Danela Rajkovića iz Gacka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti Emira ef. Nuhića, imama iz Bosanskog Novog.

Kako je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopćeno jutros iz PU Prijedor, on se sumnjiči da je 29. jula ove godine putem Facebooka uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo vjerskom službeniku Islamske zajednice iz Bosanskog Novog.

Podsjećamo, Efendija Nuhić je 17. i 18. marta ove godine dobio prijeteće poruke putem Facebooka, a stravične poruke je ponovo dobio i 29. jula, od iste osobe.

U prethodnim, ali i novim porukama, imamu su upućene prijetnje smrću, uvrede i psovke.

Iz Policijske uprave Prijedor oštro osuđuju svaki vid napada na vjerske službenike, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, a posebno incidente počinjene iz mržnje i predrasuda te pozivaju građane na međunacionalnu toleranciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.