open-navfaktor-logo
search
Ugostiteljski servis
Kupujmo domaće: Vlada RS-a traži Dodikovu rakiju za svoje restorane, ali i tonu pilećih bataka, 800 kg kobasice...
Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske zatražio je za restorane kojima upravlja Djedovu rakiju i Krajišku ljepoticu koje proizvodi preduzeće Agro destil u vlasništvu porodice predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.
04.01.2024. u 18:03
get url
text
Milorad Dodik, Dodikova rakija
Milorad Dodik, Dodikova rakija

Da u Vladi vole žestoka pića koja proizvodi porodica Dodik govori i podatak da su i prošle godine kupovali Djedovu rakiju i Krajišku ljepoticu za Vladu, Narodnu skupštinu RS-a i Palatu Republike.

Ovaj put traže 240 flaša od po 0.75 litara Djedove rakije ili ekvivalenta, kao i 96 flaša viljamovke od po 0.75 litara, a za koju su naveli da je potrebno da bude Krajiška ljepotica ili ekvivalent.

Kada je šljivovica u pitanju, u Servisu su zatražili da je potrebno da to bude šljivovica od najboljih plodova sorte šljive čačanska rodna sa sadržajem alkohola najmanje 39 posto.

Za viljamovku su zatražili da bude proizvedena selekcijom plodova prve klase kruške viljamovke sa sadržajem alkohola najmanje 40 posto. 

Osim pića, Vlada nabavlja i meso, te traže tonu pilećih bataka, kao i tonu pilećeg filea. Kupuju i 800 kilograma kranjske kobasice, ali i 600 kilograma junećeg buta.

Neophodni su im pekarski proizvodi pa zahtijevaju i 1.000 komada lepinja, ali 500 komada bijelog hljeba, kao i 100 kilograma sitnih kolača.

Podsjećamo, Vlada je i prošle godine za svoj, skupštinski i restoran palate Republike kupovala Djedovu rakiju i Krajišku ljepoticu ili ekvivalent.

Tada su još detaljnije opisali šljivovicu i zahtijevali su da mora biti napravljena od najboljih plodova sorte šljive čačanska rodna, nastala odvajanjem košpe i dijela kožice ploda, dozrijevanje rakije u rosfrajnim, a zatim u drvenim buradima, sa sadržajem alkohola najmanje 39 posto.

Za viljamovku su tražili da bude proizvedena selekcijom plodova prve klase kruške viljamovke, odvajanjem čvrstog dijela  ploda, sa sadržajem alkohola najmanje 40 posto.

Ova pića tada su nabavljena od firme Novoteks u vlasništvu Novaka Milakovića, objavio je Capital

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.