open-navfaktor-logo
search
Brani ugled i čast
Lažno ga optužili za atentat na Vučića: Major OSBiH Mehdin Jakubović dobio presudu i protiv RTRS-a
Majora Oružanih snaga BiH Mehdina Jakubovića pojedini mediji su koristeći "obavještajni izvještaj" oklevetali da je bio organizator "atentata" na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, 11. jula 2015. godine. 
08.09.2021. u 14:52
get url
text

Jakubović ih je tužio i dobija presudu za presudom. Nakon što je Okružni sud u Bijeljini presudio u njegovu korist protiv agencije Srna, major OSBiH dobio je i prvostepenu presudu zbog povrede časti i ugleda u sudskom sporu protiv RTRS-a vođenom u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. 

VEZANI TEKST - Ko je Mehdin Jakubović kojeg lažno optužuju za "atentat na Vučića" u Potočarima

U septembru prošle godine u "dokumentaciji sigurnosnih službi" koju su objavili pojedini mediji, navedeno je "da je glavni organizator još uvijek nerasvjetljenog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera, a sada predsjednika Srbije 11. jula 2015. godine u Potočarima kod Srebrenice bio izvjesni Mehdin Jakubović iz Srebrenice, oficir Rendžerskog puka Oružanih snaga BiH".

Nakon što je dobio i drugu presudu, na društvenim mrežama je napisao: 

- A spletke će pogoditi upravo one koji se njima služe. P R A V D A (spora, ali dostižna od pravednih ljudi / sudija, bez obzira na naciju). Dok čekam pravosnažnost prvostepenih presuda u moju korist na Okružnom sudu Bijeljina koje sam dobio protiv Novinske agencije Republike Srpske SRNA i fizičkog lica Srđana Perišića na Osnovnom sudu Bijeljina zbog povrede časti i ugleda, danas sam dobio vijest o prvostepenoj presudi u moju korist protiv Radio Televizija Republike Srpske (RTRS-a) na Osnovnom sudu Banja Luka zbog povrede časti i ugleda.

Elhamdulillah! Mislili su me nalogodavci kukavice koje se kriju u mišijoj rupi diskreditirati preko izvršioca medija koji se nisu udostojili provjeriti istinu, no međutim nisu bili ni svjesni da će moju ličnost i reputaciju dići do nebesa, a ja kao častan građanin, častan Bošnjak - musliman i borac ARBiH kao i častan oficir OSBiH ne krijem se, tu sam dostupan svim sigurnosnim agencijama BiH i svijeta, a što ne bih kada sam čist od svega i slijedim naš čisti islam, poštujem zakone, mišljenje rahmetli našeg prvog predsjednika Predsjedništva RBiH:

"…Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane" - Alija Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.