open-navfaktor-logo
search
Najavio tužbe
Lažnu vijest podijelio i ministar Konaković: Urednik "Stava" demantira da je ikad bio "Osmicin podstanar"
Portal "Slobodne Bosne" danas je objavio, a više drugih medija prenijelo je informaciju da je SIPA prilikom pretresa stana bivšeg direktora OSA-e Osmana Megmedagića Osmice u centru Sarajeva "zatekla" kao podstanara Filipa Mursela Begovića, glavnog urednika sedmičnika "Stav".
29.04.2023. u 13:23
get url
text

Begović je objavljenu informaciju nazvao potpuno neistinitom i netačnom klevetom.

Osim medija, ovu, kako je naveo, potpuno lažnu vijest, na svom profilu podijelio je i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković.

FOTO: Screenshot/Twitter

"Pored kuće u naselju Grbavica u koji Mehmedagić živi sa porodicom, pripadnici SIPA-e pretresli su i stan u Mehmedagićevom vlasništvu. U stanu koji se nalazi u strogom centru Sarajeva policiju je čekalo iznenađenje: zatekli su u njemu Filipa Mursela Begovića, glavnog i odgovornog urednika magazina 'Stav', glasila Stranke demokratske akcije! Begović je objasnio da on već duže vrijeme živi kao podstanar u stanu Osmana Mehmedagića i uredno plaća kiriju", navodi se u spornom tekstu.

- Zadnjih 10 godina sa suprugom i dvoje djece živim u sarajevskom naselju Nahorevo u stanu koji je privatno vlasništvo i kojega smo kupili na kredit i koji još uvijek plaćamo. Nikada u životu nisam bio u privatnoj kući ili stanu Osmana Mehmedagića Osmice, a kamoli da "duže vrijeme" živim kao podstanar u njegovom stanu. Nije mi poznato gdje se nalazi imovina Osmana Mehmedagića.

Sedmični list "Stav" nije "bilten Stranke demokratske akcije", nisam sudjelovao u bilo kakvoj kampanji SDA u dijaspori , kako tvrdi "Slobodna Bosna", već sam kao i mnoge druge moje kolege i kao novinar i urednik i ispred Centra za dijasporu aktivizmom podržao zajedničku listu više stranaka (Pokret za državu) u manjem bh. entitetu.

Svi koji su prenijeli ovu posve izmišljenu i na sudu vrlo lahko dokazivu lažnu vijest "Slobodne Bosne", uključivši i "Dnevni Avaz" i "Depo" i "Source"... će biti tuženi, ako je u najkraćem roku ne uklone i ne objave demantij koji ću im poslati na njihove redakcijske mailove. Moj odvjetnik već priprema tužbe – naveo je Begović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.