open-navfaktor-logo
search
Izjava za BHRT
Lazović otkrio s kim je razgovarao o povratku u SDP, da li će biti član nove stranke Šemsudina Mehmedovića...
Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i predsjedavajući Vijeća za provedbu Deklaracije o ustavnim i drugim reformama u Bosni i Hercegovini (BiH), gostovao je u programu BHRT-a i govorio o teškoj političkoj situaciju u Bosni i Hercegovini.
14.12.2023. u 14:27
get url
text

- Bio sam pozivan pred Opće izbore od većeg broja stranaka, nisam prihvatio, mogu biti samo socijaldemokrata. Da li ću postati član stranke Šemsudina Mehmedovića, prije da neću. Bilo je razgovora. Želim svaku sreću - rekao je Lazović za BHRT. 

Da nazove sutra Nermin Nikšić da se vrati u SDP, šta bi rekao, glasilo je sljedeće pitanje.  

- Bila je inicijativa od Mirka Pejanovića, prije sedam-osam mjeseci, da se vratim u SDP. Razgovarao sam sa Nikšićem, za tu informaciju znao je i Vojin Mijatović, znao je i Zukan Helez. Nikad niko od njih poslije toga me nije nazvao. I to jasno govori o njihovom odnosu prema meni i meni je to jasno - rekao je Lazović. 

Kritizirao je poteze "Trojke" prema lideru SNSD-a i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i kazao kako su od početka griješili pokušavajući amortizirati situaciju i predstaviti Dodika kao političara koji se promijenio.

Takav stav, smatra Lazović, je uljuljkao i visokog predstavnika Christiana Schmidta i međunarodunu zajednicu, a epilog svega je danas potpuna blokada države.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.