open-navfaktor-logo
search
Izbor građana FBiH
Lazović reagirao na Schmidtove izjave: Zašto Željko Komšić pobjeđuje Dragana Čovića
Miro Lazović, član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD), reagirao je na izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi Željka Komšića i Dragana Čovića, odnosno izbora za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
09.09.2021. u 19:12
get url
text

- Ako Christian Schmidt tvrdi da je: "Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim glasovima" i "da je pravi/istinski vođa Hrvata Dragan Čović izgubio od njega" onda bi se morao raspitati šta je stvarni razlog pobjede Željka Komšića u duelu sa Draganom Čovićem liderom HDZ-a - napisao je Lazović na Facebooku.

Ne biraju građani FBiH, dodaje on, hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu i kaže da bi "Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu".

- Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH. Ne može se dobiti većinska podrška na politici reinkarnacije poražene politike Herceg-Bosne i Čovićeve izjave: "da se treba vratiti ideološkoj matrici Mate Bobana". Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću kada kao član Predsjedništva BiH, prije par godina u Beogradu, obećava Aleksandru Vučiću da će "BiH u vanjskoj politici u potpunosti pratiti Srbiju..." - napisao je Lazović.

Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a, naveo je on, čuje himna Hrvatske države a ne BiH.

- Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću sve dok je u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa liderom SNSD-a koji vrijeđa Bošnjake kao narod, a BiH dovodi u pitanje. Građani FBiH to jasno vide i prepoznaju. Kad već nemogu utjecati na izbor člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda onda zbog brige za državu i njenu budućnost daju glas onim kandidatima kojima vjeruju. Za koje su sigurni da će raditi u korist BiH, a ne protiv nje. To su stvarni razlozi zbog kojih Željko Komšić pobjeđuje kandidata HDZ-a u trci za Predsjedništvo BiH - zaključio je nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.