open-navfaktor-logo
search
Bivša ministrica u KS
Lejla Brčić: Čast mi je obavijestiti vas da nisam broj ni na jednoj listi Naše stranke
Informaciju koju je Faktor objavio krajem prošlog mjeseca da je predsjednik Naše stranke Edin Forto izbacio sa jedne od federalnih listi Lejlu Brčić potvrdila je ona sama današnjom objavom na društvenim mrežama. 
20.07.2022. u 20:53
get url
text

Uz fotografiju, nekadašnja ministrica pravde u Vladi Kantona Sarajevo, kratko je napisala: "Čast mi je obavijestiti vas da nisam broj ni na jednoj listi". 

Glavna zamjerka koju je Forto imao i zbog čega je uklonjena sa federalne liste, a za nju se nije našlo mjesta ni na kantonalnoj, jeste njeno protivljenje da radi nezakonito, a po željama predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, prema kojem je Forto od početka maksimalno bio servilan.

Nosilac liste sa koje je izbačena Brčić je Nasiha Pozder koja je, kako su nam rekli neki od članova Naše stranke, telefonski lobirala za Fortinu listu za Skupštinu KS, čime je sebi i osigurala poziciju. 

Forto je nije želio prihvatiti kandidatsku listu Kantonalnog odbora NS Sarajevo, već je sačinio svoju listu, a stranačkom Glavnom odboru je predstavio kao listu Predsjedništva NS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.