open-navfaktor-logo
search
Potvrdila na Facebooku
Lejla Brčić podnijela ostavku na mjesto ministrice pravde i uprave KS
Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić podnijela je danas ostavku na tu funkciju, a informaciju je potvrdila na Facebooku.
27.04.2021. u 17:53
get url
text

VEZANI TEKST - Skupština KS usvojila Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog upošljavanja

- Danas je napravljen još jedan veliki iskorak u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i Skupština KS je usvojila nacrt Zakona o zabrani nepotizma i sprječavanju stranačkog zapošljavanja! Sigurna sam da će u toku trajanja javne rasprave sasvim sigurno zakon biti unaprijeđen i da ćemo u konačnici imati propis koji će doprinijeti jačanju javne uprave i vraćanju povjerenja javnosti u javnu službu. Ponosna sam na Vladu i na vrijedne službenike Ministarstva pravde i uprave koji su iznijeli ovaj proces. Hvala zastupnicima i zastupnicama koji su podržali nacrt!

Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS. Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira. Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam!

Ostajem aktivna u Našoj stranci - napisala je Brčić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.