open-navfaktor-logo
search
Izbor rukovodstva FBiH
Lendo o optužbama iz "Osmorke": Nepotrebni pritisci i spinovi, svoju državu nikad neću blokirati
Refik Lendo, kandidat Kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH za potpredsjednika FBiH, odgovorio je na optužbe "Osmorke" o mogućoj blokadi uspostavi vlasti FBiH jer ako bude izabran bit će neophodan njegov potpis za izbor premijera i Vade Federacije.
10.02.2023. u 19:31
get url
text

- Rukovodstvo FBiH nije potvrđeno, niti je izabrano. Da ću nešto blokirati, kad ja ni blizu nisam. Svi ti pritisci, spinovi, mislim da je nepotrebno, jer ja još nisam izabran od Parlamenta, kada se potvrdi onda ćemo vidjeti šta dalje. Pa pobogu brate, kome je interes blokirati?! Meni je Bosna u srcu i duši, ja sam taj koji ovu svoju državu nikada neće blokirati. Od mene se može očekivati samo nešto da ljudima bude bolje. Ovo što radi "Osmorka", mislim da nema smisla i kada je u pitanju moje ime, ali i rukovodstvo FBiH - rekao je Lendo za N1.

Kako će se postaviti ukoliko bude izabran, Refik Lendo kaže da nema naloga SDA, čiji je član, ali i ponavlja da još nije izabran.

- Vjerujem da mi i kao stranka, SDA, ne možemo biti neozbiljni da razgovaramo o nečemu što se nije desilo. Oni danas ("Osmorka") hoće, sutra neće da glasaju za mene. Mi nikada nismo razgovarali o blokadi, mi govorimo o procesima i čekamo izbor i nakon toga kako probleme rješavati - kazao je Lendo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.