open-navfaktor-logo
search
Uputio poziv
Lendo: Vlada FBiH mora konačno predočiti program rada, nerad kojem svjedočimo je neprihvatljiv
Pozivam premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i Vladu FBiH da konačno javnosti predoče program rada Vlade FBiH u predstojećem mandatu, istakao je potpredsjednik FBiH Refik Lendo. 
07.06.2023. u 16:28
get url
text

- S obzirom na to da je prošlo više od pola godine od potpisivanja koalicionog sporazuma, te gotovo mjesec i po od imenovanja Vlade FBiH, aktuelna vlast je dužna građanima što prije predočiti konkretan i precizan program rada, s obzirom da to nisu uradili prije raspodjele resora i potvrđivanja u Parlamentu FBiH.

Očigledno nepostojanje programa odraz je potpunog izostanka vizije, strategije, plana i bilo kakve namjere za djelovanjem u interesu građana, naročito uzimajući u obzir ranija obećanja aktuelne vlasti o programima i "programskim vladama".

Građani FBiH su kao rezultat dobili činjenicu da je Vlada imenovana bez bilo kakvog programa, te da više od mjesec dana od njenog imenovanja nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH i da šest mjeseci od konstituisanja Predstavničkog doma nijedan zakon nije uvršten na dnevni red.

Ovakav neodgovoran odnos i nerad aktuelne vlasti nesumnjivo će imati katastrofalne posljedice po FBiH i sve njene građane - kazao je Lendo, saopćeno je iz njegovog kabineta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.