open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Letu štuke ne sviraju za Novu godinu u Sarajevu, pjevač koji ih mijenja od honorara će renovirati toalet
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, zajedno sa frontmenima izvođača, predstavila je danas Program dočeka Nove 2024. godine na otvorenom pod sloganom  – "Sarajevska priča".
06.12.2023. u 13:44
get url
text

Publiku ispred Vječne vatre zabavljat će popularni bendovi: "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda "Letu štuke". Kako je istaknuto, novogodišnja noć u bh. prijestolnici bit će više od svirke, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista koji privlače pažnju publike svih generacija.

Naglašeno je i da je Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno u proteklom periodu radila na organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane.

Na press konferenciji koju je vodio poznati član Nadrealista, Zenit Đozić, obratili su se Davor Sučić alias Sejo Sexon, Elvir Laković Laka, Nedžad Podžć i Dražen Žerić Žera.

- Zahvaljujem se selektoru što je upratio naš rad. Mogu da kažem da ćemo ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe. Šalim se, ovaj grad nas je sve stvorio i zato imamo poseban zadatak. Mi smo ljudi ovog grada i kompletna muzika je manje-više bazirana na Sarajevu. Dat ćemo sve od sebe da vas ne razočaramo jer znamo da ste uvijek najkritičniji prema nama koji smo odavde. Ali taj stav nas je tjerao da napredujemo. Ova ekipa je jedan kompot koji bi poželjela svaka domaćica. Duh Nadrealista će biti tu. Mislim da će to biti velika noć i jedan lijep spektakl - kazao je Sexon.

{$galerijaFotografija}

Đozić je potom u šaljivom tonu upitao Žeru hoće li biti Nove godine, zna li se šta?

- Mislim da će ljudima biti emotivno i noć za pamćenje. Volio bih da smo ranije krenuli u kampanju, nadam se da će nam doći gosti iz regiona - istakao je.

Laka je u šaljivom tonu nazvao sebe Sarajlijom aludirajući na izgradnju tunela Hranjen koji će spojiti Sarajevo i Goražde.

- Čim mi je sestra javila da ste nas pozvali obradovao sam se. Renoviram toalet pa mi treba para da platim radnike - istakao je Laka.

Podžić iz benda Bombaj štampa istakao je da se jedna ovako lijepa priča trebala desiti ranije.

Bendovi će morati reducirati svoje pjesme i odabrati samo one najbolje. Predviđeno je da koncert počne u 21 sat, a trajat će do 2 sata iza ponoći. Bendovi će svirati po sat.

- Nakon ovako fenomenalnih razgovora mogu reći da će 2024. biti posebna u našem gradu - 40 godina zimskih olimpijskih igara i 40 godina Nadrealista. A mi ćemo u Novu godinu ući sa dobrim sarajevskim dernekom i pozivamo sve da nam se pridruže. Sarajevska filharmonija će imati koncert - kazala je gradonačelnica Benjamina Karić. 

Sarajevo je sa pravom zaslužilo ime destinacije za najbolju novogodišnju noć, rekao je Vedran Tuce, direktor Sarajevske filharmonije.

- Zaduženi smo da naštimamo publiku od pola osam do pola deset. I nakon našeg koncerta nastupaju bendovi - rekao je Tuce.

IMG_20231206_133110.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.