open-navfaktor-logo
search
Svakodnevno rasipanje
Lider PDP-a prije tri dana tvrdio da je Klub stabilan: Zastupnik Radislav Dončić prešao u novu stranku Jelene Trivić
Rasipanje PDP-a se gotovo svakodnevno nastavlja, a nakon što je bivša potpredsjednica stranke Jelena Trivić osnovala Narodni front kojem se pridružuje sve više dojučerašnjih PDP-ovaca.
13.04.2023. u 13:18
get url
text

Zastupnik ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Radislav Dončić objavio je na svom Facebook profilu da napušta PDP i prelazi kod Trivić, te ukratko objasnio razloge.

Prelazak je uslijedio samo tri dana nakon što je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na press konferenciji kategorično tvrdio da je njihov klub "stabilan".

- Klub zastupnika PDP-a u NSRS-u je stabilan, Predsjedništvo stranke je tu, a jedan dio odbornika i ljudi na terenu je donijelo ličnu odluku – kazao je prije tri dana Borenović, komentarišući sve češći prelazak PDP-ovaca u Narodni front.

Dončić je danas napisao da je nakon više od 23 godine u PDP-u, donio jednu od najtežih odluka.

- Donio sam jednu od najtežih odluka, da istupim iz ove partije. PDP je partija kojoj sam bio predan i uz koju sam radio i djelovao kako za dobrobit grada iz kojeg dolazim, tako i RS. Međutim, dešavanja od jučer i ona od prethodnih mjeseci su me navela na to da svoj politički rad nastavim u drugoj partiji. PDP smatram istinskom opozicionom partijom, ali se na ovom putu pomalo izgubio.

Javnosti je jasno na šta mislim, tako da neću dalje. Svoj dalji politički rad nastavljam u Narodnom frontu Jelene Trivić, za koju smatram da je na pravom putu, odnosno, istom onom kojem i ja težim, istinska borba protiv režima. Ja ne želim nikakve kompromise s režimom kojem je draži Milanović od Vučića, koji je ogrezao u korupciji, koji je RS pretvorio u partiju, a sve one koji nisu za SNSD, primorao da napuste RS. Nema trulih kompromisa sa ovakvim ljudima - naveo je Dončić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.