open-navfaktor-logo
search
Novi predstavnik UNICEF-a u BiH
Lucet pohvalio trud ministra Isaka na poboljšanju sigurnosne situacije u FBiH
AUTOR: Fena
19.06.2024. u 13:08
get url
text
Federalni ministar unutrašnjih poslova  Ramo Isak primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog predstavnika UNICEF-a za BiH Marca Luceta. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH te o drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.
Tokom razgovora Lucet je pohvalio trud i zalaganje ministra Isaka koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje BiH ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući značaj realizacije zajedničkih projekata koji bi rezultirali boljim životom građana, posebno djece - saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
Ministar Isak je istaknuo kako je rad UNICEF-a od velikog značaja za BiH, jer je Bosna i Hercegovina opredjeljena za zaštitu prava djece kao najosjetljivije kategorije društva i nastavit će provoditi obaveze koje proizilaze iz međunarodnih instrumenata u ovoj oblasti.
Ministar je upoznao Luceta s aktivnostima koje poduzima Federalna uprava policije u borbi protiv cyber kriminala sa posebnim osvrtom na zaštitu djece od zloupotrebe na internetu.
U proteklom periodu Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa UNICEF-om provodilo je niz aktivnosti u sklopu projekta "Pravda za svako dijete" te će se ta saradnja nastaviti i ubudućnosti.
Također će se nastaviti saradnja na projektima obuke policijskih službenika u oblasti maloljetničke delinkvencije, nasilja u porodici i cyber kriminala u cilju zaštite prava djece bilo da su oni žrtve ili počinioci krivičnih djela.
Na kraju sastanka ministar Isak je zahvalio  Lucetu na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu - navodi se u saopćenju, prenosi Fena.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.