open-navfaktor-logo
search
Crnadak
Lukač laže, a nismo bili obaviješteni o sankcijama Nikoli Špiriću
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je rekao danas kako to ministarstvo nije imalo informacije da će Nikoli Špiriću i njegovoj porodici biti uvedene sankcije SAD-a
11.09.2018. u 10:33
get url
text

Crnadak je to izjavio komentarišući jučerašnju konferenciju za novinare na kojoj je Lukač govorio o skupu u Čelincu i "incidentu“ između banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića i predsjednika RS-a Milorada Dodika, tvrdeći da je Crnadak dovezao Stanivukovića u Čelinac, a onda i došao po njega i odvezao ga.

Na početku današnje press konferencije, Crnadak je istakao da je njegovo današnje obraćanje u ulozi ministra, te da "ne smije biti stavljeno u kontekst kampanje“.

- Dragan Lukač laže! Veoma je opasno za RS da ima ministra policije koji laže. Osobe koje tako direktno lažu pred kamerama, ne trepnuvši, spremni su na sve; da unište dokaze, da podmetnu, da zataškavaju slučajeve... Takav profil osobe ne bi smio da bude ministar bilo čega, a kamoli policije – kazao je Crnadak.

Crnadak je zatim detaljno, po satu, ispričao gdje je bio "spornog" dana, naglasivši kako je u 11.30 sati bio na stranačkom skupu u "Incelu", u 14.30 sati u jednom banjalučkom restoranu, 15.30 u Drakuliću…

- Napad se dogodio između 14.30 i 15 sati. Nisam mogao biti na dva mjesta istovremeno. Imam svjedoke. Jedini zaključak je da Dragan Lukač laže! Ministar koji laže, to nije izborno prepucavanje, nego opasnost za narod – rekao je Crnadak.

Lukačeve izjave da će onima koji su zbog incidenta u Čelincu dobili prijave, koje će biti zabilježene u njihovom dosjeu, Crnadak je okarakterisao kao “prijetnje djeci”.

- To je sramota! Naš MUP i naša policija to nisu zaslužili – dodao je.

On je komentarisao i što je MUP RS-a izdao pasoš Elvisu Keljmendiju, kazavši kako je u nezvaničnim međunarodnim i diplomatskim krugovima to negativno okarakterisano.

- Vjerovatno bi i Pablu Eskobaru izdali pasoš – dodao je.

Crnadak je kazao i da Ministarstvo vanjskih poslova BiH još nije dobilo zvanično obavještenje o stavljanju Nikole Špirića i njegove porodice na “crnu listu” SAD-a i zabranu ulaska u tu zemlju. Tu odluku je potpisao američki državni sekretar Mike Pompeo.

- Nismo zvanično obaviješteni. To je aktivnost provedena po posebnom zakonu prema osobama upletenim u veliku korupciju – kazao je Crnadak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.