open-navfaktor-logo
search
Ministar pred zastupnicima
Lukač o Dodikovom savjetniku uhapšenom zbog droge: Ne mogu otkrivati detalje
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač kazao je danas da MUP RS-a sprovodi istrage u vezi sa zloupotrebom droga, te podsjetio da su neke od tih istraga okončane i nedavno rezultirale hapšenjem odranije poznatih kriminalaca, ali i pripadnika MUP-a RS-a.
24.11.2021. u 12:46
get url
text

- Svaki pripadnik MUP-a koji ima bilo kakve veze sa kriminalcima, odnos, poslove, pokriva ih ili prikriva, bit će uhapšen. Na prvom mjestu nam je da očistimo naše redove - rekao je Lukač.

VEZANI TEKST - Kod Dodikovog savjetnika policija pronašla kokain i ekstazi

Govoreći o odnosima unutar MUP-a RS-a, Lukač je podvukao da on lično radi u skladu sa zakonom i da nije spreman da oprosti "bilo kome bilo šta" ko je na bilo kojoj funkciji u MUP-u RS-a.

- Međutim, to prvo mora da se dokaže. Ne želim da komentarišen bilo kakve navode, a ono što dokažemo, bit će i procesuirano - istakao je Lukač danas na sjednici Narodne skupštine RS-a.

On je istakao i da u cilju istrage ne može da otkriva detalje o privođenju Marka Šukala, bivšeg savjetnika predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i zamjenika generalnog sekretara u Vladi RS-a, kao i drugim okolnostima ovog događaja.

Kao što je poznato, kod Šukala je prilikom racije u jednom banjalučkom lokalu pronađen kokain i ekstazi.

- Istraga se još vodi. Stvar je tužilaštva i procesuiranja na sudu. Kakvim god se kriminalom neka osoba bavila, ima pravo na odbranu i pravičan postupak - rekao je Lukač.

Zastupnik PDP-a Igor Crnadak od Lukača je zatražio informacije da li je Šukalo "sarađivao sa policijom i otkrio od kojeg dilera je nabavio drogu".

- Važno je da sarađuje jer je bio visoko pozicionirana osoba u Vladi RS-a i danas je odbornik u Skupštini Bosanska Gradiška i prima novac građana, pa nema pravo da se brani šutnjom - rekao je Crnadak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.