open-navfaktor-logo
search
Krivično djelo
Lukač o privođenju kod Trebinja: Dvije osobe osumnjičene za namjerno širenje zaraznih bolesti
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač govorio je danas o akciji policije u Trebinju koja je privela dvije osobe kod Trebinja za koje je prilikom kontrole utvrđeno da posjeduju rješenje o stavljanju pod nadzor Federalne uprave za inspekcijske poslove van mjesta boravka u roku od 14 dana jer dolaze iz zemlje zahvaćena virusom korona.
19.03.2020. u 13:12
get url
text

- Zaustavili smo vozilo sa dvije osobe koje su došle iz inostranstva, a kojima je Federalna zdravstvena inspekcija izdala rješenje za izolaciju, a oni to nisu poštovali. Sjeli su u auto i zaustavljeni su u Trebinju. Bit će procesuirani i tužilac je to kvalifikovao kao krivično djelo - rekao je Lukač.

On je istakao da se ovo može okvalifikovati kao namjerno prenošenje zaraznih bolesti.

- Oni su znali i imali rješenje da moraju biti u izolaciji. Imamo i takvih pojedinaca zbog kojih moramo da preduzimamo drastične mjere. Policija od jutros vrši konotrolu na više mjesta u RS-u u blizini graničnih prijelaza gdje se mogu pojaviti ljudi koji dolaze iz inostranstva, a koji su naši građani, i koje moramo pustiti da uđu. Oni ipak moraju poštovati pravila i izolaciju. Svi koji ne budu poštovali mjere, bit će procesuirani - rekao je Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.