open-navfaktor-logo
search
Entitetski ministar
Lukač: Sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob
Ministar unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska Dragan Lukač izjavio je danas da u Bosni i Hercegovini nema nikakvih uslova za novi rat niti ima bilo kakve potrebe da neko o tome razmišlja.
26.10.2021. u 17:04
get url
text

- Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat - rekao je Lukač, prenosi N1.

On je naglasio da "sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob, jer taj sukob nikome ne bi dobro donio".

- Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude, kao što su nekada moju generaciju, ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava, jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro - rekao je Dragan Lukač.

Prema njegovim riječima, ako sadašnja generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja "onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno politički na izborima, da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju".

- Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, također, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca - istakao je ministar Dragan Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.