open-navfaktor-logo
search
Slijede krivične prijave
Lukač tvrdi da nema prisluškivanja opozicije: Dodik im je bacio lopticu, radi se o političkoj igri
Kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, pogotovo zastupnika, ali ni bilo koga drugog u RS ko se ne bavi kriminalom.
21.05.2020. u 12:43
get url
text

Rekao je ovo ministar policije Dragan Lukač, komentirajući sinoćnje tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da prisluškuje opoziciju.

– Tačno je da je srpski člna Predsjedništva BiH sinoć ovdje vodio određenu političku igu sa pojednim zastupnicima, konkretno sa Stanivukovićem i Vukanovićem. Oni koji to prate znaju da se pojavljivanjem gospodina Dodika u skupštini dešavaju takve stvari – rekao je Lukač.

On je naglasio da se može vratiti snimak od sinoć na kome se vidi da se radi o političkoj igri, piše Srpskainfo.

– Možemo da vratimo snimak od sinoć da vidite da gospodin Dodik vodi političke igre sa zastupnicima i da ih ne shvata ozbiljno. Baci im neku političku lopticu, pa se oni sa tim igraju nekoliko dana – rekao je Lukač.

Lukač je dodao da su danas već najavljene mnoge krivične prijave, ali da je jedan zastupnik bio najbrži.

– Danas već mnogi najavljuju krivične prijave protiv gospodina Dodika i utrkuju se ko će prvi da podnese prijavu protiv njega. Mislim da je Tubin bio brži od vas svih. Morate znati da se po jednom predmetu ne može voditi više krivičnih postupaka, može samo jedan. Žao mi je, ali niste bili dovoljno brzi – poručio je Lukač ostalim opozicionarima.

On je podsjetio da postoji Nezavisni odbor koji ima pravo nadzora nad MUP-om RS, te ih pozvao da dođu i izvrše sve moguće provjere.

– Ništa nije sakriveno, niti može biti sakriveno od Nezavisnog odbora. Želim da tu priču završimo jer nema nikakvog uporišta u stvarnom životu, ovo je čista politička igra – rekao je Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.